Välkomna på Öppet Hus tisdagen den 17 januari 2023 kl. 18-20!

Ni kommer att få möjlighet att träffa personal och se er runt i våra lokaler tillsammans med våra elevguider. Lärare och elever kommer även finnas i våra lektionssalar och visa upp vår verksamhet.   

Rektorerna informerar i matsalen kl. 18-18.20 och 19-19.20.  

Nedan hittar ni lite mer information om skolan. 

OBS! Från hösten 2023 har Västra Stenhagenskolan endast intag till årskurs 7. Söker ni placering i förskoleklass hänvisar vi er till Östra Stenhagenskolan. 

Varmt välkomna! 

 

Hur ser antagningen ut? 

Läsåret 23/24 tar vi in tre klasser i åk 7. Hur stor chans du har att komma in på skolan beror på var du bor och hur många andra som söker till just vår skola. Alla som söker får sin skolplats genom kommunens urval som bygger på relativ närhet. 

Vad kan man göra på rasterna?  

På rasterna kan du som elev vara ute på Stenhagens IP och spela fotboll, sitta ute på vår skolgård där det finns bänkar eller spela basket. Inne i skolan har vi biljardbord och pingisbord som alla elever har tillgång till. Det går även att låna bollar i vår kiosk.  

Vilket stöd kan man få i sina studier? 

Vårt fokus på Västra Stenhagenskolan är att skolan ska vara en varm skola där alla trivs och får lyckas. Detta jobbar vi för genom att ge eleverna anpassat stöd utifrån elevens behov.  

Skolan samarbetar från och med VT -23 med en läxläsningsverksamhet som hjälper eleverna efter skoltid med extra stöd i huvudsakligen sina kärnämnen.  

Stenhagens fritidsgård  

Fritidsgården har ständigt nya aktiviteter som ungdomar kan följa med på. Ledare har tillsammans med ungdomar kört lasergame, tränat amerikansk fotboll och på sommaren har det anordnats läger. Fritidsgården erbjuder också tjejkvällar varje tisdag. Fritidsgården ligger i samma byggnad som skolan. 

Stenhagenbiblioteket  

I samma byggnad som skolan ligger även biblioteket dit man kan gå på raster för att läsa eller låna böcker.  I vissa ämnen går man tillsammans med sin klass för att låna litteratur inför nya fokusområden i undervisningen. 

12 januari 2023